تحلیل پوششی دادهها (DEA)
تحلیل پوششی داده ها یک روش برای اندازه گیری کارایی نسبی در یک گروه از واحدهای تصمیم گیری همگن (DMUs) با ورودی ها و خروجی های متعدد است.
تحلیل پوششی داده ها یک روش برای اندازه گیری کارایی نسبی در یک گروه از واحدهای تصمیم گیری همگن (DMUs) با ورودی ها و خروجی های متعدد است.
روش SIR مخفف superiority and inferiority ranking از روش های جدید تصمیم گیری چند معیاره برای اولویت بندی مولفه ها است.
روش AHP گروهی یا GAHP، همان تکنیک AHP در تصمیم گیری چند معیاره است که از نظر چندین کارشناس به صورت همزمان استفاده می کند.
روش واسپاس WASPAS مخفف exploits the advantages of the weighted sum model (WSM) and weighted product model (WPM) از ترکیب دو تکنیک WPM و WSM از روش های جدید تصمیم گیری چند معیاره است.
روش دلفی (Delphi method) فرآیندی است که برای رسیدن به نظر یا تصمیم گروهی از طریق نظرسنجی از گروهی از کارشناسان استفاده میشود.
روش ELECTRE مخفف ELimination and ChoiceExpressingREality از روش های اولویت بندی تصمیم گیری چندمعیاره است.
آنتروپی شانون shannon entropy یک روش رتبه بندی براساس معیار فراوانی از میزان اطلاعات یا میزان تصادفی بودن یک متغیر است.
روش SODA مخفف واژگان Strategic Options Development and Analysis D یک روش حل مسائل پیچیده در تحقیق در عملیات نرم است.
روش MABAC مخفف Multi-Attributive Border Approximation area Comparison یک روش تصمیم گیری چندمعیاره برای شناسایی گزینه مناسب است.
روش EDAS مخفف Evaluation based on distance from average solution ارزیابی بر اساس فاصله از راه حل متوسط از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره است.
روش SECA تکنیکی برای تعیین امتیاز کل گزینه ها و وزن معیارها به طور همزمان یک روش تصمیم گیری چند معیاره است.
تکنیک رتبهبندی تفسیری IRP مخفف Interpretive ranking process یک روش تصمیم گیری چند معیاره بر اساس مقایسه زوجی به روش تفسیری است.
روش کوداس CODAS مخفف Combinative Distance based ASsesment به معنای روش ارزیابی مبتنی بر فاصله ترکیبی یک تکنیک تصمیم گیری چند شاخصه برای انتخاب بهترین گزینه است.
روش کوکوسو CoCoSo مخفف Combined Compromise Solution به معنای روش راه حل مصالحه ترکیبی یک تکنیک تصمیم گیری چند شاخصه برای انتخاب بهترین گزینه است.
روش ARAS مخفف Additive Ratio ASsessment به معنای ارزیابی نسبت افزایشی یک تکنیک تصمیم گیری چند شاخصه برای انتخاب بهترین گزینه است.
روش MACBETH (اندازه گیری جذابیت با تکنیک ارزیابی مبتنی بر طبقه بندی) یک روش کمی سازی از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره تعاملی است.
روش SWARA (تحلیل گام به گام نسبت اوزان) از روش های تعیین مقادیر وزنی در فرآیند تصمیم گیری چند معیاره نقش مهمی ایفا می کند.
روش SAW یا روش ساده وزنی احتمالا ساده ترین، شناخته شده ترین و رایج ترین روش تصمیم گیری چند معیاره است.
روش DEMATEL به عنوان یک تکنیک تصمیم گیری چند معیاره برای شناسایی اجزای زنجیره علت- معلولی یک سیستم پیچیده در نظر گرفته می شود.
فرآیند شبکه تحلیلی (ANP) یک روش تصمیم گیری چندمعیاره است که برای شناسایی اولویت بندی معیارها استفاده می شوند.
روش AHP فرآیند تحلیل سلسله مراتبی Analytic Hierarchy Process روشی برای سازماندهی و تجزیه و تحلیل تصمیمات پیچیده با استفاده از ریاضی و روانشناسی است.
روش تاپسیس ترتیب اولویت بر اساس شباهت به راه حل ایده آل (TOPSIS) یک روش تجزیه و تحلیل تصمیم گیری چند معیاره است.
روش VIKOR یک روش تصمیم گیری چندمعیاره جهت رتبه بندی گزینه های مختلف به کار می رود و بیشتر برای حل مسائل گسسته کاربرد دارد.
روش معیار پایه (BCM) base criterion method یکی از جدیدترین روشهای تصمیم گیری چندمعیاره است که برای به دست آوردن وزن معیارها معرفی شده است.
روش بهترین-بدترین (Best Worst Method)، BWM یک روش تصمیم گیری چندمعیاره بر پایه مقایسات زوجی برای رتبه بندی است.
تصمیم گیری چند معیارهMultiple-criteria decision-making (MCDM) یا تجزیه و تحلیل تصمیم گیری چند معیاره (MCDA) زیرشاخه ای از تحقیقات عملیاتی است که به صراحت چندین معیار متضاد را در تصمیم گیری (هم در زندگی روزمره و هم در محیط هایی مانند تجارت، دولت و پزشکی) ارزیابی می کند.
روش MOORA مخفف (Multi-Objective Optimization on the basis of Ratio Analysis) برای انتخاب بهترین گزینه براساس تعدادی معیار استفاده می شود
روش CRITIC روش عینی برای تعیین وزن معیارهاست که شامل شدت تضاد و ناسازگاری بین اجزای یک مساله تصمیم گیری است.
روش کوپراس COPRAS مخفف COmplex PRoportional ASsessment به معنی روش ارزیابی متناسب پیچیده از روش های تصمیم گیری چند معیاره است.