پیاز پژوهش

پیاز پژوهش

پیاز پژوهش

پیاز پژوهش  (research onion) مراحلی را که باید در هنگام تدوین استراتژی تحقیق پوشش داده شود را نشان می دهد. پیاز تحقیقاتی توسط ساندرز و همکاران (۲۰۰۷) ایجاد شد. هنگامی که از بیرون مشاهده می شود، هر لایه از پیاز مرحله دقیق تری از فرآیند تحقیق را توصیف می کند. به بیان دیگر پیاز پژوهش یک مدل گویا است که توسط ساندرز و همکاران توسعه داده شده است تا مراحلی را که یک محقق باید طی آن پیشرفت کند تا یک روش کارآمد را تدوین کند.

پیاز پژوهش پیشرفت موثری را فراهم می کند که از طریق آن می توان یک روش تحقیق طراحی کرد. سودمندی آن در سازگاری آن با تقریباً هر نوع روش تحقیق نهفته است و می تواند در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این مفهوم در فصل سوم پایان نامه بیان می شود. تفکیک تحلیل کیفی و کمی براساس پیاز پژوهش انجام می شود.

درک فرآیند تحقیق براساس پیاز پژوهش

پیاز تحقیقاتی یا پیاز پژوهش توسط ساندرز و همکاران (۲۰۰۷) توسعه داده شد. به منظور تشریح مراحلی که محقق باید هنگام تدوین یک روش شناسی مؤثر طی کند، بخش مهمی است که هنگام نگارش پایان نامه باید در نظر گرفته شود. اولاً، فلسفه تحقیق در پیاز پژوهش نیاز به تعریف دارد. این امر نقطه شروعی را برای رویکرد تحقیق مناسب ایجاد می کند که در مرحله دوم اتخاذ می شود. در مرحله سوم استراتژی تحقیق اتخاذ می شود و لایه چهارم افق زمانی را مشخص می کند. مرحله پنجم نشان دهنده مرحله ای است که در آن روش جمع آوری داده ها شناسایی می شود. از این رو، مزایای پیاز پژوهش این است که مجموعه‌ای از مراحل را ایجاد می‌کند که در آن روش‌های مختلف جمع‌آوری داده‌ها را می‌توان درک کرد و مراحلی را نشان می‌دهد که براساس رویکرد پیاز پژوهش می‌توان یک مطالعه روش‌شناختی را توصیف کرد.

پیاز پژوهش-onion research
پیاز پژوهش-onion research

فلسفه تحقیق در پیاز پژوهش

فلسفه تحقیق در پیاز پژوهش به مجموعه ای از باورهای مربوط به ماهیت واقعیت مورد بررسی اشاره دارد. این تعریف اساسی ماهیت دانش است. مفروضات ایجاد شده توسط یک فلسفه تحقیق، توجیهی برای چگونگی انجام تحقیق فراهم می کند. فلسفه های تحقیق  مشخص شده در پیاز پژوهش می تواند در مورد اهداف تحقیق و بهترین روشی که ممکن است برای دستیابی به این اهداف مورد استفاده قرار گیرد متفاوت باشد. اینها لزوماً در تضاد با یکدیگر نیستند، اما انتخاب فلسفه تحقیق براساس ساختار پیاز پژوهش با توجه به نوع دانش مورد بررسی در پروژه تحقیقاتی تعریف می شود. بنابراین براساس رویکرد پیاز پژوهش، درک فلسفه تحقیق مورد استفاده می تواند به تبیین مفروضات ذاتی در فرآیند تحقیق و چگونگی تناسب آن با روش مورد استفاده کمک کند.

دو چارچوب هستی‌شناختی اصلی می‌توانند فرآیند تحقیق را در پیاز پژوهش مشخص کنند: پوزیتیویسم و ساخت‌گرایی. این چارچوب ها ممکن است متفاوت توصیف شوند (مانند تجربه گرایی و تفسیرگرایی) اما مفروضات اساسی به طور گسترده مشابه هستند. پوزیتیویسم براساس رویکرد پیاز پژوهش فرض می کند که واقعیت مستقل از چیز مورد مطالعه وجود دارد. در عمل این بدان معنی است که معنای پدیده ها بین موضوعات سازگار است.

برعکس، ساخت‌گرایی براساس رویکرد پیاز پژوهش بیان می‌کند که معنای ذاتی پدیده‌های اجتماعی توسط هر ناظر یا گروهی ایجاد می‌شود. در این فلسفه، هرگز نمی توان فرض کرد که آنچه مشاهده می شود به یک شکل بین شرکت کنندگان تفسیر می شود و رویکرد کلیدی بررسی تفاوت ها و تفاوت های ظریف در درک پاسخ دهندگان است.

علیرغم تفاوت‌های ذاتی بین این دو شیوه، لزوماً اینطور نیست که آنها یک باور ذاتی توسط محقق ایجاد کنند که سپس در تمام زمینه‌های تحقیق اعمال شود. یک فلسفه ذاتاً بهتر از دیگری نیست، اگرچه محققان ممکن است در پیاز پژوهش یکی را بر دیگری ترجیح دهند. فلسفه صرفاً توجیه روش شناسی تحقیق را فراهم می کند. روش براساس رویکرد پیاز پژوهش باید بر اساس ماهیت پدیده های مشاهده شده مشخص شود.

پیاز پژوهش-ساندرز
پیاز پژوهش-ساندرز

رویکردهای پژوهشی در پیاز پژوهش

در اینجا دو نوع رویکرد مشخص شده است: رویکرد قیاسی و استقرایی.

رویکرد قیاسی

رویکرد قیاسی در پیاز پژوهش فرضیه یا فرضیه‌ها را بر اساس یک نظریه از پیش موجود توسعه می‌دهد و سپس رویکرد تحقیق را برای آزمون آن تدوین می‌کند. در پیاز پژوهش این رویکرد به بهترین وجه برای زمینه هایی مناسب است که پروژه تحقیقاتی به بررسی اینکه آیا پدیده های مشاهده شده با انتظارات مبتنی بر تحقیقات قبلی مطابقت دارند یا خیر، مناسب است. بنابراین، رویکرد قیاسی می‌تواند به‌ویژه برای رویکرد پوزیتیویستی مناسب در نظر گرفته شود، که امکان فرمول‌بندی فرضیه‌ها و آزمون آماری نتایج مورد انتظار را تا سطح احتمالی قابل قبولی فراهم می‌کند. با این حال، یک رویکرد قیاسی براساس پیاز پژوهش نیز ممکن است با تکنیک‌های تحقیق کیفی مورد استفاده قرار گیرد، اگرچه در چنین مواردی انتظارات شکل‌گرفته از تحقیقات از قبل موجود متفاوت از آزمون فرضیه‌ها فرموله می‌شوند. رویکرد قیاسی به عنوان توسعه از کلی به جزئی مشخص می شود: ابتدا نظریه عمومی و پایگاه دانش ایجاد می شود و سپس دانش خاص به دست آمده از فرآیند تحقیق در برابر آن آزمایش می شود.

رویکرد استقرایی

رویکرد استقرایی در پیاز پژوهش به عنوان حرکت از امر خاص به کلی مشخص می شود. در این رویکرد، مشاهدات نقطه شروع محقق هستند و الگوها در داده ها جستجو می شوند. در این رویکرد، چارچوبی وجود ندارد که در ابتدا به جمع آوری داده ها اطلاع دهد و بنابراین می توان پس از جمع آوری داده ها، کانون پژوهش شکل گرفت. اگرچه ممکن است این نقطه به عنوان نقطه ای که در آن نظریه های جدید تولید می شود در نظر گرفته شود، این نیز درست است که با تجزیه و تحلیل داده ها ممکن است یافت شود که با یک نظریه موجود مطابقت دارد.

این روش بیشتر در تحقیقات کیفی مورد استفاده قرار می گیرد، جایی که فقدان نظریه ای که فرآیند تحقیق را آگاه می کند ممکن است با کاهش پتانسیل سوگیری محقق در مرحله جمع آوری داده ها مفید باشد. مصاحبه ها در مورد پدیده های خاص انجام می شود و سپس داده ها ممکن است برای الگوهای بین پاسخ دهندگان بررسی شوند. با این حال، این رویکرد ممکن است به طور موثر در روش‌شناسی‌های پوزیتیویستی مورد استفاده قرار گیرد، جایی که داده‌ها ابتدا تجزیه و تحلیل می‌شوند و الگوهای قابل توجهی برای اطلاع از تولید نتایج استفاده می‌شوند.

رویکرد کمی

همانطور که از نام آن پیداست، این رویکرد در پیاز پژوهش به داده های کمی مربوط می شود. تعدادی از استانداردهای آماری پذیرفته شده برای اعتبار رویکرد، مانند تعداد پاسخ دهندگانی که برای ایجاد یک نتیجه آماری معنی دار مورد نیاز هستند، در اختیار دارد.

اگرچه این رویکرد پژوهشی برگرفته از یک فلسفه پوزیتیویستی است، اما می‌توان از آن برای بررسی طیف وسیعی از پدیده‌های اجتماعی از جمله احساسات و دیدگاه‌های ذهنی استفاده کرد. رویکرد کمی براساس پیاز پژوهش را می‌توان برای موقعیت‌هایی که تعداد زیادی از پاسخ‌دهندگان در دسترس هستند، که داده‌ها را می‌توان به طور مؤثر با استفاده از تکنیک‌های کمی اندازه‌گیری کرد و روش‌های آماری تجزیه و تحلیل را می‌توان به کار گرفت، به بهترین نحو استفاده کرد. روش های کمی مانند: روش معادلات ساختاری، تحلیل عامل تائیدی، رگرسیون چندگانه، تحلیل پوششی داده ها و موارد دیگر.

رویکرد کیفی

رویکرد کیفی در پیاز پژوهش برگرفته از پارادایم سازه انگاری است. این رویکرد محقق را ملزم می کند که از تحمیل برداشت خود از معنای پدیده های اجتماعی به پاسخ دهنده اجتناب کند. هدف این است که بررسی شود پاسخ دهنده چگونه واقعیت خود را تفسیر می کند. این چالش ایجاد روش شناسی است که توسط پاسخ دهنده به جای محقق ساخته می شود. یک وسیله مؤثر برای انجام این کار از طریق مصاحبه یا متن است که در آن پاسخ به یک سؤال می تواند باز باشد.

علاوه بر این، محقق می‌تواند سؤالات را در طول فرآیند توسعه دهد تا اطمینان حاصل شود که پاسخ‌دهنده اطلاعات ارائه شده را بیشتر گسترش می‌دهد. پژوهش کیفی براساس رویکرد پیاز پژوهش معمولاً برای بررسی معنای پدیده های اجتماعی به جای جستجوی رابطه علّی بین متغیرهای تثبیت شده استفاده می شود. روش های کیفی مورد استفاده و قابل تطبیق بر پیاز پژوهش عبارتند از: تحلیل داده بنیاد، تکنیک فراترکیب، تکنیک تحلیل مضمون، سنتزپژوهشی، پدیدارشناسی و موارد دیگر.

استراتژی تحقیق

استراتژی تحقیق در پیاز پژوهش این است که محقق چگونه قصد انجام کار را دارد.تحقیقات براساس هدف به دو دسته تحقیقات کاربردی و بنیادی تقسیم می‌شوند. این استراتژی  در پیاز پژوهش می‌تواند شامل چندین رویکرد مختلف باشد، مانند تحقیق تجربی، اقدام پژوهی، تحقیق موردی، مصاحبه، نظرسنجی، یا مرور متون سیستماتیک.

تحقیق آزمایشی براساس رویکرد پیاز پژوهش به دو دسته تقسیم می‌شود: تحقیق تمام آزمایشی و تحقیق نیمه آزمایشی. تحقیق تجربی  در پیاز پژوهش به استراتژی ایجاد یک فرآیند تحقیقاتی اشاره دارد که نتایج یک آزمایش را در مقابل نتایج مورد انتظار بررسی می کند. می توان از آن در همه زمینه های تحقیقاتی استفاده کرد و معمولاً شامل در نظر گرفتن تعداد نسبتاً محدودی از عوامل است. بنابراین در این رویه پیاز پژوهش نشان می دهد که رابطه بین عوامل مورد بررسی قرار می گیرد و بر اساس انتظارات از نتایج تحقیق قضاوت می شود.

 

اقدام پژوهی

اقدام پژوهی در پیاز پژوهش به عنوان یک رویکرد عملی به یک مسئله تحقیقاتی خاص در یک جامعه عملی مشخص می شود. این شامل بررسی اقدام در پیاز پژوهش می شود تا مشخص شود که با بهترین رویکرد مطابقت دارد. این تمایل به تمرین انعکاسی دارد، که فرآیندی سیستماتیک است که از طریق آن می توان تمرین و تجربه حرفه ای تمرین کنندگان را ارزیابی کرد. این شکل از تحقیق در پیاز پژوهش در حرفه‌هایی مانند تدریس یا پرستاری رایج است، جایی که پزشک می‌تواند روش‌هایی را ارزیابی کند که از طریق آن می‌توانند رویکرد و درک حرفه‌ای خود را بهبود بخشند.

مطالعه موردی

مطالعه موردی در پیاز پژوهش، ارزیابی یک واحد واحد به منظور ایجاد ویژگی‌های کلیدی آن و ترسیم تعمیم‌ها است. می تواند بینشی در مورد ماهیت خاص هر مثال ارائه دهد و می تواند اهمیت فرهنگ و زمینه را در تفاوت بین موارد مشخص کند. این شکل از تحقیق در تحقیقات مالی مانند مقایسه تجارب دو شرکت یا مقایسه تأثیر سرمایه گذاری در زمینه های مختلف مؤثر است.

نظریه داده بنیاد

نظریه داده بنیاد در پیاز پژوهش روش شناسی کیفی است که از یک رویکرد استقرایی استفاده می کند که به موجب آن الگوها از داده ها به عنوان پیش شرط مطالعه مشتق می شوند. به عنوان مثال در یک پیاز پژوهش، داده های مصاحبه ممکن است رونویسی، کدگذاری و سپس بر اساس عوامل مشترکی که بین پاسخ دهندگان به نمایش گذاشته می شود، گروه بندی شوند. براساس رویکرد پیاز پژوهش این به این معنی است که نتایج تحقیق اساساً از تحقیقاتی که تکمیل شده است به دست می‌آید، نه از جایی که داده‌ها برای تعیین تناسب با چارچوب‌های از قبل موجود بررسی می‌شوند.). استفاده از آن در علوم اجتماعی رایج است.

نظرسنجی

نظرسنجی‌ها در پیاز پژوهش معمولاً در پروژه‌های تحقیقاتی کمی مورد استفاده قرار می‌گیرند و شامل نمونه‌گیری نسبتی نماینده از جمعیت است.
نظرسنجی‌ها داده‌های کمی را تولید می‌کنند که می‌توان آن‌ها را به صورت تجربی تحلیل کرد. نظرسنجی ها بیشتر برای بررسی متغیرهای علت بین انواع مختلف داده ها استفاده می شوند.

قوم نگاری در پیاز پژوهش

قوم نگاری در پیاز پژوهش شامل مشاهده دقیق افراد، بررسی تعامل فرهنگی و معنای آنهاست. در این فرآیند پژوهشی، ناظر تحقیق را از منظر افراد مورد مشاهده انجام می دهد و هدفش این است که تفاوت معنا و اهمیت یا رفتارها را از دیدگاه آنها درک کند. در مقاله ای دیگر به فراقوم نگاری اشاره شده است.

استراتژی تحقیق براساس رویکرد پیاز پژوهش بایگانی راهبردی است که در آن تحقیق از مواد موجود انجام می شود. شکل تحقیق ممکن است شامل یک مرور متون سیستماتیک باشد، که در آن الگوهای تحقیقات موجود بررسی و خلاصه می‌شوند تا مجموع دانش را در مورد یک مطالعه خاص مشخص کند، یا کاربرد تحقیقات موجود را برای مشکلات خاص بررسی کند. تحقیقات آرشیوی در پیاز پژوهش ممکن است به تحقیقات تاریخی نیز اشاره داشته باشد، جایی که کلیتی از منابع برای ایجاد نتایج استخراج می شود.

انتخاب روش

انتخاب روش در پیاز تحقیق شامل روش تک، روش ترکیبی و چند روشی است. همانطور که از نام این رویکردها پیداست، تک روش شامل استفاده از یک رویکرد پژوهشی برای مطالعه است. روش‌های ترکیبی مستلزم استفاده از دو یا چند روش تحقیق بودند و معمولاً به استفاده از روش‌شناسی کیفی و کمی اشاره دارند. در روش چند روشی براساس رویکرد پیاز پژوهش، انتخاب گسترده تری از روش ها استفاده می شود. تفاوت اصلی بین روش ترکیبی و چند روشی این است که روش ترکیبی شامل یک روش ترکیبی است که یک مجموعه داده واحد ایجاد می کند. رویکرد چند روشی جایی است که تحقیق به بخش‌های جداگانه تقسیم می‌شود که هر یک مجموعه داده خاصی را تولید می‌کند. سپس هر یک با استفاده از تکنیک های مشتق شده از روش های کمی یا کیفی تجزیه و تحلیل می شوند.

افق های زمانی در پیاز پژوهش

افق زمانی در پیاز پژوهش چارچوب زمانی است که در آن پروژه برای تکمیل در نظر گرفته شده است. دو نوع افق زمانی در پیاز تحقیق مشخص شده است: مقطعی و طولی. افق زمانی مقطعی، افق زمانی است که قبلاً ایجاد شده است، به طوری که داده ها باید جمع آوری شوند. این مجموعه زمانی “عکس فوری” نامیده می شود، جایی که داده ها در یک نقطه خاص جمع آوری می شوند. این زمانی در پیاز پژوهش استفاده می شود که تحقیق مربوط به مطالعه یک پدیده خاص در یک زمان خاص باشد. افق زمانی طولی برای جمع آوری داده ها به جمع آوری داده ها به طور مکرر در یک دوره طولانی اشاره دارد و در جایی استفاده می شود که یک عامل مهم برای تحقیق بررسی تغییرات در طول زمان باشد.  این مزیت استفاده برای مطالعه تغییر و توسعه را دارد. علاوه بر این، اجازه می دهد تا کنترلی بر روی متغیرهای مورد مطالعه ایجاد شود. افق زمانی در پیاز پژوهش انتخاب شده به رویکرد یا روش تحقیق خاصی وابسته نیست.

روش مقطعی در پیاز پژوهش بر گرد آوری داده‌ها درباره یک یا چند صفت در یک مقطع زمانی خاص دلالت دارد. برای مثال بررسی میزان علاقه دانشجویان سال اول دبیرستان به ادامه تحصیل در یک رشته خاص. بیشتر تحقیقات مدیریت در دوره کارشناسی ارشد تحقیقات پیمایشی-مقطعی هستند. روش مقطعی براساس رویکرد پیاز پژوهش به منظور گردآوری داده‌ها درباره یک یا چند صفت در یک مقطع از زمان (یک روز، یک هفته، یک ماه) از طریق نمونه‌گیری از جامعه انجام می‌شود. اینگونه پژوهش در پیاز پژوهش به توصیف جامعه براساس یک یاچند متغیر می‌پردازد.

مطالعه طولی در پیاز پژوهش داده‌ها در طول زمان گردآوری شده تا رابطه بین متغیرها در طول زمان سنجیده شود.  تحقیقات تحولی که به بررسی روندها و تحول پدیده‌ها در طول زمان می‌پردازند از این دسته هستند.

جمع آوری و پردازش اطلاعات در پیاز پژوهش

جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها در پیاز پژوهش به رویکرد روش شناختی مورد استفاده بستگی دارد. فرآیند مورد استفاده در این مرحله از تحقیق به میزان قابل توجهی به پایایی و روایی کلی مطالعه کمک می کند. صرف نظر از رویکرد مورد استفاده در پروژه، در پیاز پژوهش نوع داده های جمع آوری شده را می توان به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم کرد.

داده های اولیه در پیاز پژوهش

داده های اولیه در پیاز پژوهش آن چیزی است که از منابع دست اول به دست می آید. این می تواند منابع دست اول تاریخی یا داده های به دست آمده از پاسخ دهندگان در داده های نظرسنجی یا مصاحبه باشد. با این حال، لزوماً داده‌هایی نیست که توسط تحقیق در حال انجام تولید شده است. به عنوان مثال، در یک پیاز پژوهش داده های به دست آمده از مجموعه های آماری مانند سرشماری می تواند داده های اولیه را تشکیل دهد. به همین ترتیب، داده هایی که از سایر محققان مشتق شده اند نیز ممکن است به عنوان داده های اولیه استفاده شوند، یا ممکن است توسط متن در حال تجزیه و تحلیل نمایش داده شوند. بنابراین، براساس پیاز پژوهش داده‌های اولیه به‌عنوان داده‌هایی که به‌عنوان خودشان تحلیل می‌شوند، به‌جای منشور تحلیل دیگران، بهتر درک می‌شوند.

داده های ثانویه در پیاز پژوهش

داده های ثانویه در پیاز پژوهش آن چیزی است که از کار یا نظرات سایر محققین به دست می آید. برای مثال، نتیجه‌گیری یک مقاله پژوهشی می‌تواند داده‌های ثانویه باشد، زیرا اطلاعاتی هستند که قبلاً توسط دیگری پردازش شده‌اند. به همین ترتیب، تجزیه و تحلیل های انجام شده بر روی بررسی های آماری می تواند داده های ثانویه باشد. با این حال براساس رویکرد پیاز پژوهش، میزانی وجود دارد که داده ها با استفاده از آن تعریف می شوند، نه ماهیت ذاتی آن. روزنامه ها ممکن است منبع اصلی و ثانویه برای داده ها باشند، بسته به اینکه آیا خبرنگار واقعاً در آن حضور داشته است یا خیر.

طرح پژوهش

طرح تحقیق در پیاز پژوهش شرح چگونگی تکمیل فرآیند تحقیق است. این چارچوبی است که شامل ملاحظاتی است که منجر به اتخاذ روش شناسی مناسب، نحوه انتخاب پاسخ دهندگان و نحوه تجزیه و تحلیل داده ها می شود. طرح‌های پژوهشی متفاوتی وجود دارد که براساس رویکرد پیاز پژوهش شامل طرح‌های توصیفی، تبیینی و اکتشافی می‌شود.
طرح تحقیق توصیفی در پیاز پژوهش مربوط به انعکاس تجربیات پاسخگویان است. بنابراین ارتباط نزدیکی با مطالعات قوم نگاری دارد، اما چارچوب کمی نیز چارچوب مناسبی است. به عنوان مثال، ویژگی های جمعیت شناختی یک زیر گروه جمعیتی را می توان گزارش کرد. یک طرح تحقیق توضیحی بر چگونگی تبیین مؤثر ویژگی‌های یک جمعیت یا یک پدیده اجتماعی متمرکز است. این ممکن است در مواردی که از یک چارچوب کمی استفاده می‌شود، جایی که تأثیر یک متغیر بر متغیر دیگر می‌توان ایجاد کرد، مؤثر دیده شود. مطالعه اکتشافی در پیاز پژوهش، اکتشاف موضوعی است که قبل از اینکه به اندازه کافی برای انجام یک پروژه تحقیقاتی فرمولی شناخته شود، صورت می گیرد. معمولاً به منظور اطلاع رسانی تحقیقات بیشتر در مورد موضوع استفاده می شود.

نمونه ها

یک نمونه در پیاز پژوهش، بخشی نماینده یک جمعیت بزرگتر است. در تحقیقات کمی می توان از حجم نمونه و نحوه انتخاب آن برای تأیید پایایی نتایج تحقیق استفاده کرد. در تحقیقات کیفی، ویژگی‌های نمونه نیز مهم است، اما نمونه‌های بسیار کوچک‌تر تمایل دارند استفاده شوند. تمامی روند نمونه گیری در پیاز پژوهش تشریح می شود.

اندازه ی نمونه در پیاز پژوهش

حجم نمونه در پیاز پژوهش بیانگر تعداد پاسخ دهندگانی است که از کل جامعه مورد استفاده در تحقیق انتخاب شده اند. در تحقیقات کمی، حجم نمونه برای تعیین پایایی نتایج یک مطالعه ضروری است. اندازه نمونه های بسیار کمتر از ۳۰ منجر به ایجاد نتایجی می شود که پاسخ دهندگان فردی ممکن است نتایج را تغییر دهند. در چنین مواردی، هر چه حجم نمونه بزرگتر باشد، نتایج قابل اعتمادتر خواهد بود. در تحقیقات کیفی، حجم نمونه از اهمیت کمتری برخوردار است و مفهوم بازنمایی آنچنان راهنمای معتبری برای اعتبار تحقیق نیست. روش های تعیین اندازه نمونه مانند: جدول مورگان، نمونه گیری گلوله برفی و موارد مشابه.

تکنیک های نمونه برداری در پیاز پژوهش

روش‌های نمونه‌گیری در پیاز پژوهش روش‌هایی هستند که از طریق آنها حجم نمونه مناسب برای مطالعه گسترده‌تر انتخاب می‌شود. تعدادی تکنیک پذیرفته شده وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. یک نمونه تصادفی براساس پیاز پژوهش نشان دهنده افراد در یک جمعیت بزرگتر است که به طور تصادفی انتخاب می شوند. با این حال، این می تواند منجر به توزیع تصادفی شود، که می تواند به معنای انحراف قابل توجه ناشی از ماهیت تصادفی انتخاب نمونه باشد. به عنوان مثال، یک نمونه تصادفی ممکن است منجر به حضور مردان بیشتر از زنان در یک نمونه یا توزیع نابرابر در سنین شود. سپس یک نمونه طبقه بندی شده ممکن است برای اطمینان از اینکه نمایندگان جمعیت در نمونه منعکس کننده ویژگی های مهم جمعیت گسترده تر هستند، مانند اطمینان از اینکه ویژگی های جمعیت شناختی سن و جنسیت در نمونه منعکس شده است، استفاده شود. بنابراین در پیاز پژوهش تمامی رویه های تحلیل کیفی یا کمی مشخص می شود.

منابع

www.ukessays.com

Banister, P., Bunn, G., Burman, E., & Daniels, J. (2011). Qualitative Methods In Psychology: A Research Guide. London: McGraw-Hill International.

Beiske, B. (2007). Research Methods: Uses and limitations of questionnaires, interviews and case studies, Munich: GRIN Verlag.

Bryman, A. (2012). Social research methods (۵th ed.). Oxford: Oxford University Press.

Bryman, A., & Allen, T. (2011). Education Research Methods. Oxford: Oxford University Press.

Bryman, A., & Bell, E. (2011). Business Research Methods (۳rd ed.) Oxford: Oxford University Press.

Feilzer, M. Y. (2010). Doing mixed methods research pragmatically: Implications for the rediscovery of pragmatism as a research paradigm. Journal of Mixed Methods Research, .

Flick, U. (2011). Introducing research methodology: A beginner’s guide to doing a research project. London: Sage.

Goddard, W. & Melville, S. (2004). Research Methodology: An Introduction, (2nd ed.) Oxford: Blackwell Publishing.

Gulati, P. M. (2009). Research Management: Fundamental and Applied Research, New Delhi: Global India Productions.

Institut Numerique, (2012). Research Methodology, http://www.institut-numerique.org/chapter-3-research-methodology-4ffbd6e5e3391 [retrieved 3rd October, 2014].

Kothari, C. R. (2004). Research methodology: methods and techniques. New Delhi: New Age International.

May, T. (2011). Social research: Issues, methods and research. London: McGraw-Hill International.

Monette, D.R., Sullivan, T. J., & DeJong, C. R. (2005). Applied Social Research: A Tool for the Human Services, (6th ed.), London:

Brooks Publishing.

Neuman, W. L. (2003). Social Research Methods: Qualitative and Quantitative Approaches, London: Allyn & Bacon.

Newman, I. (1998). Qualitative-quantitative research methodology: Exploring the interactive continuum. Carbondale: Southern Illinois University Press.

Astlund, U., Kidd, L., Wengstram, Y., & Rowa-Dewar, N. (2011). Combining qualitative and quantitative research within mixed method research designs: a methodological review. International Journal of Nursing Studies, 48(3), pp. 369-383.

Podsakoff, P. M., MacKenzie, S. B., & Podsakoff, N. P. (2012). Sources of method bias in social science research and recommendations on how to control it. Annual Review of Psychology, 63, pp.539-569.

Rowley, J. (2012). Conducting research interviews. Management Research Review, 35(3), pp.260-271.

Saunders, M., Lewis, P., & Thornhill, A. (2007). Research Methods for Business Students, (6th ed.) London: Pearson.

Silverman, D. (2013). Doing Qualitative Research: A practical handbook. London: Sage.

Snieder R. & Larner, K. (2009). The Art of Being a Scientist: A Guide for Graduate Students and their Mentors, Cambridge: Cambridge University Press.

Wiles, R., Crow, G., & Pain, H. (2011). Innovation in qualitative research methods: a narrative review. Qualitative Research, 11(5), pp.587-604

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مدیر آماری