اینترنت انرژی

اینترنت انرژی

اینترنت انرژی (INTERNET OF ENERGY)  مفهومی است که اینترنت اشیا و مدیریت انرژی را باهدف توزیع و تسهیم انرژی در هم می‌آمیزد. اینترنت اشیا مفهومی است که در آن هر شئ از طریق بستر اینترنت و به‌وسیله یک آدرس اینترنتی قابل‌شناسایی، دسترسی و حتی کنترل از راه دور خواهد شد. IOT، دو مفهوم شبکه هوشمند و اینترنت اشیا را ترکیب می‌کند. این مفهوم مبتنی بر شبکه‌های هوشمند، توسعه پیدا نموده است و با نام اینترنت انرژی به مجامع علمی معرفی‌شده است. مطالعات متعدد پیرامون تولید و توزیع انرژی در یک شهر سبز و هوشمند، بر مفهوم IOT تمرکز کرده‌اند.

مفهوم اینترنت انرژی

اینترنت انرژی مفهومی است که اینترنت اشیا و مدیریت انرژی را باهدف توزیع و تسهیم انرژی در هم می‌آمیزد. همه انواع انرژی شامل انرژی‌های تجدید پذیر و تجدید ناپذیر و همه مصرف‌کنندگان انرژی از طریق IOT باهم در تعامل خواهند بود. بر اساس این رویکرد ارائه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان انرژی در زمان واقعی باهم در تعامل دوسویه قرار خواهند گرفت تا تعدیل تولید، صرفه‌جویی مصرف و توزیع بهینه میسر شود. هدف اینترنت انرژی بهبود بهره‌برداری از انرژی با تأکید بر استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و توزیع صحیح انرژی برای تأمین همه نیازمندی‌ها به منابع انرژی است.

مفهوم IOT همچنین به‌عنوان یک پلتفرم نرم‌افزاری برای کنترل، نظارت و مدیریت کل شبکه هوشمند از طریق تعامل دوسویه بین تمامی منابع تولید و مصرف انرژی تعریف می‌شود. آینده سیستم‌های مدیریت انرژی می‌تواند در دو بخش اصلی دسته‌بندی شود: جریان نیرو و جریان اطلاعات. مدیریت این جریان نیرو و اطلاعات به‌صورت یکپارچه با عنوان IOT شناخته می‌شود. ابزارهای به‌کارگیری و تحقق IOT نیازمند ارتباط دقیق با یکدیگر و شبکه‌های مرکزی کنترل سیستم می‌باشند.

تاریخچه اینترنت انرژی

اینترنت انرژی، نسل جدیدی از انرژی با توان بیشتر، سازگاری با محیط بیشتر و همچنین دارای بیشترین ویژگی‌های انرژی تجدید پذیر است که نقش اساسی در توسعه اجتماعی، اقتصادی و موارد دیگر دارد.

اینترنت انرژی می‌تواند به‌عنوان یک محصول یکپارچه دربرگیرنده انرژی، اطلاعات، ارتباطات شبکه‌ای قلمداد شود.  در سال ۱۹۳۰ باکمینستر بیان کرد که اگر جهان باانرژی الکتریکی به یکدیگر متصل شود، تقاضای انرژی می‌تواند با یک منبع انرژی تجدید پذیر (بافاصله زیاد)، تأمین شود. در سال ۱۹۶۹، باکمینتسر ایده منبع الکتریکی جهانی با ولتاژ بالا را بیان کرد. همچنین او در کتاب خود به نام راه اصلی، در سال ۱۹۸۳، ایده انرژی جهانی مهم‌ترین اولویت در جهان است. در سال ۱۹۸۶ موسسه شبکه انرژی جهانی توسط پیتر میسون به‌منظور انجام تحقیقات در مورد ایده باکمینستر در مورد سطح انرژی الکتریکی جهانی تأسیس شد.

ویژگی‌های اینترنت انرژی

۱-تأمین انرژی: شبکه هوشمند، شبکه الکتریکی هوشمندی است، درصورتی‌که IOT شامل شبکه الکتریسیته، شبکه گاز طبیعی و سیستم گرمایش است. اینترنت انرژی نه‌تنها ترکیبی از شبکه‌های انرژی است بلکه، وسیله‌ای برای یکپارچه‌سازی اندازه‌گیری، مدل‌سازی، بهینه‌سازی و انتقال انرژی است.

۲-کنترل دسترسی: در شبکه هوشمند، تأمین و انتقال انرژی به‌صورت یک کنترل مرکزی انجام می‌شود، درصورتی‌که IOT به‌صورت غیرمتمرکز کنترل می‌شود.

۳-دسترسی به اطلاعات: در مقایسه با شبکه الکتریسیته سنتی، شبکه هوشمند بر پایه اطلاعات طراحی‌شده است؛ اما تحلیل اطلاعات آن از سیستم الکتریسیته سنتی بهتر نیست. به‌طوری‌که دستگاه فیزیکی و اطلاعات به‌صورت دو واحد مجزا قرار دارند. در مقابل در سیستم سایبری-فیزیکی به‌عنوان هسته اصلی IOT مشخص‌شده است که ارتباط و یکپارچگی اطلاعات و اشیاء را نشان می‌دهد.

بنابراین می‌توان گفت  IOT شبکه‌ای پیچیده با منابع انرژی متعدد، یکپارچه با حجم عظیم اطلاعات و انرژی، شبکه ساختاری مسطح و مبادله انرژی زمان واقعی است.

منبع

ww.investopedia.com

www.energyly.com

برای اطلاعات بیشتر در مورد IOT بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

INTERNET OF ENERGY

مدیر آماری-مشاوره آماری-STATISTICAL-CONSULTING

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مدیر آماری